VENTILATIE

U bent hier: Home > Ventilatie

U bent hier: Home > Ventilatie

U zoekt een ventilatie installateur?

Isolatie is zonder twijfel het toverwoord bij een doordachte nieuwbouw of verbouwing. Een goede isolatie is dan ook onontbeerlijk om uw energiefactuur te drukken en is nu eenmaal belangrijk voor het milieu. Maar heeft u ook al nagedacht over de ventilatie van uw woning?

Hoe beter u isoleert, hoe belangrijker de ventilatie namelijk wordt om vocht en schimmels tegen te gaan.

Waarom is ventilatie belangrijk?

 • Een te hoge concentratie van CO2 kan concentratiestoornissen, hoofdpijn en slaperigheid veroorzaken.
 • Vocht, schimmels & bacteriën zorgen voor gezondheidsproblemen.
ventilatie

Gratis adviesgesprek

Bij GDL Construct adviseren we u bij de keuze van een passend ventilatiesysteem. Qua ventilatie zijn er veel producten, merken, types en systemen op de markt waardoor het moeilijk kan zijn het best passende systeem voor uw woning te bepalen.

Wij kiezen als ervaren ventilatie installateur steeds voor de C, C+ of D ventilatiesystemen.

Ventilatiesysteem C

In deze opstelling wordt verse lucht op natuurlijke wijze de woning binnen gebracht door roosters. De vervuilde lucht wordt dan weer mechanische afgevoerd door afvoerroosters in de keuken, het toilet en de badkamer, de berging en/of de keuken die de vervuilde lucht naar buiten forceren door de gecreëerde onderdruk. Doordat enkel luchtafvoerleidingen geplaatst moeten worden en geen aanvoerleidingen, valt dit systeem best mee qua installatie en is het dus een relatief voordelige oplossing. De verse lucht die van buitenaf wordt aangezogen kan echter wel iets kouder zijn dan de binnentemperatuur waardoor u deze zal moeten bijwarmen.

C+ systeem

Het C+ systeem gaat nog een stapje verder en regelt met een bewegingssensor of een sensor die het huidige CO2 gehalte in de ruimte meet, het afvoerdebiet. Meer afvoer, genereert ook meer verse lucht toevoer.

Het D-systeem

Het D-systeem is het neusje van de zalm qua ventilatiesystemen. Met elektrisch gestuurde ventilatoren wordt verse lucht aangezogen en wordt ook de afvoer gestuurd. De gecontroleerde aan- en afvoer laat toe om beide perfect op elkaar af te stemmen en zo steeds een ideale mix van verse en vervuilde lucht aan te houden en om over- of onderdruk te vermijden. Het is bovendien mogelijk om warmterecuperatie in dit systeem te voorzien. Zo krijgen we balansventilatie. De warmte van de afgevoerde lucht wordt gebruikt om de vers aangezogen, koudere lucht mee bij te warmen en vice versa. Energiebesparing dus. En er zijn ook geen roosters meer nodig aan de buitenzijde van de woning, want 2 kleine schouwen op het dak zijn voldoende.

Ventilatiesysteem zelf plaatsen of ventilatie laten plaatsen?

Feit is wel dat het altijd een risico met zich meebrengt. De materialen die gebruikt worden, mogen nog zo goed van kwaliteit zijn, als de installatie niet goed is, werkt het ventilatiesysteem niet naar behoren. De inregeling en eindcontrole zijn toch wel echt iets voor de ventilatie installateur. Die verantwoordelijkheid nemen wij altijd op ons als installateur van ventilatie.

Ventilatie i.c.m. een warmtepomp

Afhankelijk van het soort toestel zal de opgewekte warmte van de warmtepomp nuttig gebruikt worden voor de naverwarming van de ventilatielucht en/of het opwarmen van het sanitair warm water.

Dit levert uiteraard ook weer een besparing op de energiefactuur en zorgt ervoor dat je een aantal E-peil punten kan winnen om je woning zo energiezuiniger te maken.

 1. Contacteer ons vrijblijvend.
 2. We komen langs om u te adviseren naargelang uw behoeften.
 3. U krijgt van ons een vrijblijvend voorstel op maat.

  OFFERTE VENTILATIE

  Waarvoor wilt u een offerte?*

  Meerdere selecties mogelijk.

  Type ventilatiesysteem?*

  Aantal ruimtes / kamers?*

  Locatie van de werf?*

  Deadline?*

  Beschrijf uw opdracht*

  Probeer uw opdracht zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven zodat onze ventilatie installateurs voldoende informatie hebben om op te reageren.
  Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.